Nooit niet!

Josefien is een klein vleermuisje. Ze moet voor het eerst naar school, net als iedereen. Maar ze weigert, verzet zich en schreeuwt zo hard… De andere dieren marcheren gehoorzaam naar school, maar Josefien kan het niets schelen. “Nooit niet!” verklaart ze. Ze gaat NIET. Ze schreeuwt zo luid dat haar ouders krimpen tot de grootte van pinda’s – precies de juiste maat om knus onder Josefiens vleugel te passen. Nu kunnen ze allemaal samen naar school gaan!

In ‘Nooit niet!’ herinnert de bekroonde illustrator Beatrice Alemagna ons eraan dat kleine kinderen hun ouders in de buurt nodig hebben… maar niet té dichtbij. ‘Nooit niet!’ is een prachtig eerbetoon aan alle kleine kinderen die liever thuisblijven op de eerste schooldag.

18.95

“Wat een heerlijk prentenboek om de grote stap van gezin naar school kleiner en fijner te maken.” Lees-wijzer.be

“Dit boek laat zich geweldig voorlezen. Het is grappig, en zal het besef teweeg brengen hoe het is om naar school te gaan, en hoe het zou kunnen gaan wanneer je papa en mama mee zouden gaan. Voor veel kinderen is het best wel spannend, dit boek zorgt ervoor dat je dit bespreekbaar kunt maken, maar het ook op een grappige manier kunt benaderen!” – Bazarow

Auteur

Beatrice Alemagna

Vertaler

Lidewij van den Berg

Bindwijze

hardcover

ISBN

9789492986719

Leeftijd

2-4, 4-6

Pagina’s

48

Verschijningsdatum

September 2023