Voor de derde keer op rij heeft een titel van uitgeverij BOYCOTT een Zilveren Penseel ontvangen. Het prentenboek Marta & Ik is bekroond met een Zilveren Penseel en Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers met een Vlag en Wimpel. Daarnaast kreeg de uitgeverij ook nog eens een opsteker in het juryrapport.

Dit jaar viel niet één, maar zelfs twee titels in de prijzen. “We zijn enorm blij voor de fantastische illustratoren It’s Raining Elephants (Evelyne Laube & Nina Wehrle) en Bernardo P. Carvalho dat zij in de prijzen zijn gevallen. Uiteraard zijn wij als uitgeverij zeer vereerd met deze geweldige waardering voor twee van onze titels en het compliment aan onze uitgeverij in het juryrapport.”

“Marta neemt je mee in een feest van de verbeelding. Pagina na pagina zitten de tekeningen vol ontdekkingen. Verrassend zijn de invalshoeken en het eenvoudige maar krachtige kleurgebruik: zwarte contouren worden hier en daar aangevuld met genereuze verfstreken in voornamelijk primaire kleuren. De illustraties zijn zwierig en geestig en laten je voelen hoe belangrijk het is om met je fantasie een eigen universum te creëren. Het boek is een ode aan de verbeeldingskracht.”

Penseeljury over Marta & ik

“Deze Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers is boeiend en beeldschoon door zowel illustratie als papiergebruik. De illustraties van Bernardo P. Carvalho zijn bijzonder origineel en zwierig: zwart-wit voor feitelijkheden van reizigers en routes wisselt voortdurend af met gedurfde kleurenpagina’s vol brede streken die de fantasie van de kijker heel vrij laten. De kleurenpagina’s geven het boek energie: ze zijn meer abstract dan realistisch, waardoor je onbekende werelden voor je zíet en er vanzelf meer van wilt weten – deze stijl is bijzonder voor een informatief boek, zorgvuldig en bovendien gedurfd.”

Penseeljury over Atlas van expedities en ontdekkingsreizigers