Goed nieuws! Het strand van Sol Undurraga is genomineerd door de Leesjury. Alle boeken die dit jaar genomineerd worden zullen samen door meer dan 12.000 kinderen gelezen en besproken worden tussen september en april. Op het einde van het leesjaar mogen de juryleden vervolgens stemmen op hun meest favoriete boek, dat vervolgens bekroond zal worden in mei.

Voor wie nog snel even wil weten waarover het boek gaat:

Bij het krieken van de dag staat er al heel wat te gebeuren op het strand. De vissers gooien hun netten uit op zee en een zwerm meeuwen cirkelt boven hun hoofden, op zoek naar een hapje. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken! Wanneer het strand volloopt, beleeft een grappig groepje dierenvrienden de dag van hun leven. Zie jij waar de krokodil zich verstopt? Of welke gekkigheid de roze olifant uithaalt? En met een beetje geluk spot jij wel die goed verstopte hond met een lolly in de kinderwagen!

Naast deze nominatie, hadden we al enkele mooie recensies ontvangen:

“Een opvallend prentenboek dat zijn weg mag vinden naar elke boekenkast en lezer/kijker jong én oud. Een aanrader!” 
– Pluizuit

“Als de Nederlandse zon uitblijft, staat Het strand geduldig in de boekenkast te wachten. Het is tijd om naar het strand te gaan.”
– Boekenkrant

“Met het kijkgenot dat dit boek te bieden heeft en waarvoor Undurraga een prestigieuze Bologna Ragazzi Award mocht ontvangen in de categorie ‘Prima Opera’ (voor ongepubliceerde illustratoren), ben je wel even zoet.” 
– Mappalibri.be