De avonturen van megahond Max

Zoals elke hond is Max in het begin een hele lieve kleine puppy. Maar al snel groeit hij uit tot een gigantische pratende hond, waar iedereen bang voor is. Dat is helemaal niet nodig, want van binnen is hij zachtaardig en bovendien heel erg slim. In zeven verhalen lees je de avonturen die Max beleeft. Van zijn heldhaftige acties binnen het gezin tot de voorbeeldige leerling die hij op school is. Hij trekt de wijde wereld in, bevaart de zeeën, bestuurt een vliegtuig, wordt kampioen in verspringen en keert terug naar huis als een ervaren reiziger.

De avonturen van megahond Max is een tijdloze klassieker van de internationaal gelauwerde illustrator Jiří Šalamoun. Het is voor het eerst dat het wereldberoemde werk over de pratende hond – inmiddels een Tsjechische volksheld – naar het Nederlands vertaald is. 

21.95

“Het is bijzonder fijn om te lezen over megahond Max. Mooi zijn de kleine, maar altijd fijne woordgrapjes, het spel dat met taal gespeeld wordt en de figuurlijke uitdrukkingen die letterlijk genomen worden. Max beleeft heel wat bijzondere avonturen en die zijn, zoals ik eerder beschrijf, behoorlijk absurd. Maar juist de bijzondere vorm van humor maakt het ontzettend leuk om te blijven lezen over Max. Je kan namelijk niet anders dan Max sympathiek en leuk vinden. ” – Langlevelezen.nl

Auteur

Rudolf Čechura & Jiři Šalamoun

Bindwijze

hardcover

Druk

1

ISBN

9789492986443

Leeftijd

6-8

Pagina’s

96

Verschijningsdatum

april 2022

Vertaler

Edgar de Bruin